25.4-26.4 BUDE KAMENNÁ PRODEJNA ZAVŘENA.

Veletrh Kabo aneb na co se můžete těšit v sezóně podzim/zima 2019.

Neděle je sice od slova "nedělat", ale já měla teď v neděli dost napilno :-) Veletrh Kabo v Brně je ale jen 2x do roka a tam jsem prostě musela být...

Naštěstí vybírání a objednávání bot pro Vás, milí zákazníci, je pro mě radost, ne povinnost a moc mě to baví :-)

A že bylo zase z čeho vybírat!

Já se zaměřila samozřejmě na značky barefoot bot, anebo na ty, které mají v nabídce mimo běžnou obuv, i barefootovou řadu, jako je třeba česká značka JONAP.

Tam mířily mé kroky jako první, jelikož minulý rok v létě, když jsem u nich objednávala sezónu jaro/léto 2019, nebylo na jejich stánku k hnutí, jaký byl zájem o jejich boty. 

Jonap pokračuje ve stejné flexibilní podrážce jako modely z minulého roku, což je dobře, protože ta je velmi povedená. U každého modelu bylo na výběr minimálně ze 3 barevných provedení. Jeden podzimní model, ne však ten vyteplený,  bude mít i membránu. A model celoroční obuvi bude až do velikosti 36.

Vedle stánku Jonap je tradičně stánek české značky Pegres. A tady jsem příjemně překvapena, protože k modelu Bosých Pegres (sandálky) přibyl model celoroček až do velikosti 34 a jsou opravdu moc krásné, kvalitně zpracované a v kouzelných decentních barevných provedeních. Zkouším ohebnost a je stejná jako u Bosých sandálků. Podešev je totožná, 3mm. Objednávám zimní Bosé Pegresky do velikosti 29 vystlané ovčí kožešinkou ve dvou barvách ať si vyberou holčičky i kluci a též pár celoroček.

MNUF2280                 DDFW3809

A teď už za panem Holomkem na stánek Protetika. Sem jsem se moc těšila, protože Protetika velmi dobře reaguje na podněty zákazníků a neustále vyvíjí a zdokonaluje tvar, vlastnosti a podešev barefoot řady tak, aby seděla co nejlépe. Nově mají také vyšší velikosti nad 30, což je fajn, protože poptávka po větších velikostech barefoot bot narůstá. Pan Holomek se mi zaručuje za to, že podešev je naprosto totožná jako u bot od značky Filii. Je to trošku diskutabilní momentálně. Hodně se to všude řešilo, zda je podrážka v pořádku, či ne. Pan Holomek slibuje, že rozstříhá vzorek boty a nafotí ze všech stran, tak aby tato otázka již byla vyřešena. Dám Vám sem potom video, nebo obrázky z této jeho "demonstrace" produktu. Mně se ale boty i tvar líbí. I když špička u modelů nižších velikostí mi připadá opticky přece jen trochu lepší, než u velikostí větších. No, nechme se překvapit, s čím nakonec pan Holomek přijde. 

VIPV1323              ELXW1795

Další značku, kterou mám v plánu navštívit a udělat předobjednávku, je dánská Bundgaard. Zastupuje ji v ČR paní Králíčková s paní Heverovu, se kterými se příjemně jedná. Bundgaard šije barefoot boty na úžší typ nohy, boty jsou velmi oblíbené a dobře se v ČR prodávají. Jsou velmi kvalitní a praktické tím, že mají pogumovanou špičku, takže se nezničí okopáním. Objednávám u nich nejen celoroční boty a zimní zateplené boty, ale i  zateplené holínky, které budou skvělou volbou na podzim, ale i jako sněhule na zimu. 

                                                                 VOQF2025

Posledním mým stanovištěm je velmi oblíbená chorvatská značka Froddo v čele s obchodní zástupkyní paní Moserovou. Nechala jsem si tento stánek záměrně až na konec, protože tady vím, že budu tak trochu ztracená a tápat, které barvy vybrat, protože Froddo je prostě o barvách, a to nádherných. Líbí se mi prostě všechny :-) Musím ale říct, že letošní podzim a zimu asi ovládne u holčiček bordó barva, protože ta je stěžejní u všech zmíněných značek. U kluků se to nemění, tam zůstává oblíbená tmavěmodrá, nebo hnědá. Zde se zdržuju opravdu nejdéle a pečlivě zkoumám typy bot. Mají novinku a to v typu podešve, které by měla být ještě ohebnější, než u nynějších modelů. V nabídce ale zůstávají i modely s původní podešví. Nově bude mít bota dvě vyjímatelné stélky a to jednu vytvarovnou antibakteriální a pod ní ještě jednu nevytvarovanou. Po vyndání obou stélek zůstane v botě dostatek místa i pro širokou či středně širokou nohu. Se stélkami je bota vhodná na nohu úzkou až normální. Čímž se bota od Froddo stává multifunkční, protože by měla padnout jak noze úzké, tak i široké, což je veliký benefit. Až mi na podzim dorazí, tak Vám přeměřím do tabulek šířku boty  jak se stélkou,tak i bez ní. Zimní modely budou mít stélku a podšívku buďto z ovčí vlny, která je na omak sice hrubší, nicméně jak je všeobecně známo, lépe hřeje anebo budou mít podšívku a stélku z jemné jehněčí srsti. Objednala jsem oba typy, ať máte z čeho vybírat :-)

V řadě Prewalkers budou nově boty i na 2 suché zipy, do kterých se lépe noha dostane přes nárt, což byl častý problém u typu s jedním suchým zipem.

XBOV3578

Podtrženo, sečteno. Nuda v Brně to rozhodně nebyla...Nuda při výběru bot to pro Vás také nebude..A nechci říkat, abyste se již těšili na podzim a zimu, když už si všichni přejeme dát zimě sbohem :-) Ale opravdu se máte na co těšit :-D